Ferma de Cerbi, Cetatea Fagaras si Abatia Cisterciana Carta!
In noiembrie am pregatit o experienta de neuitat! Vizitam Ferma de Cerbi, Cetatea Fagaras si Abatia Cisterciana Carta!
Suna grozav, nu-i asa? Hai si tu cu noi! 🙂
Vezi mai jos ce am pregatit!
TRASEU
Inca de la primele ore ale diminetii, pornim din Bucuresti in directia Pitesti – Rm. Valcea – Avrig – Poiana Neamtului.
Ajungem la primul obiectiv de pe lista noastra si anume Ferma de Cerbi – Poiana Neamtului.
Admiram peisajele frumoase caci ne vom afla in inima muntilor, respiram aerul curat iar dupa un scurt instructaj de siguranta intram in tarcul animalelor. 🙂
Vom putea interactiona cu cele mai prietenoase animale, vom afla povestea lor si daca suntem norocosi, cerbii ne vor lasa sa ii hranim din mana cu mancarea pusa la dispozitie de ferma.
Facem fotografii cu aceste animale gratioase si ne bucuram de peisajul montan in compania grupului.
Tara Fagarasului
Cu forte proaspte pornim catre urmatorul nostru obiectiv – Abatia Cisterciana Carta.
Intr-o mica localitate gasim cea mai estica abatie cisterciana a Regatului Ungariei. Manastirea Carta a fost infiintata in anul 1202 de regele Emeric.
A fost construita in stil gotic si prezinta o arhitectura impunatoare, cu elemente tipice ale acelei perioade. Abatia a fost un centru religios important, gazduind calugari cistercieni care au trait si au slujit aici.
Mai departe ne indreptam spre Fagaras!
Vizitam Cetatea Fagarasului, unul dintre cele mai frumoase castele din lume, potrivit jurnalistilor americani de la Hopper. Un loc incarcat de istorie si povesti cavaleresti. Vom retrai vremuri din alte veacuri si vom pasi in sali in care candva rasunau pasii razboinicilor transilvaneni.
Cetatea Fagaras impresioneaza prin dimensiunile sale impunatoare si arhitectura sa medievala bine conservata. Aici putem explora zidurile groase, turnurile de aparare si curtile interioare, care ofera o privire captivanta in trecutul istoric al Transilvaniei. De-a lungul anilor, cetatea a avut diverse utilizari, inclusiv ca inchisoare, iar astazi gazduieste un muzeu care ilustreaza istoria si cultura regiunii.
Dupa vizitare ne indreptam spre casa pe ruta Rasnov – Sinaia – DN1. Ajungem in Bucuresti in jurul orei 22:30 si ne luam la revedere dupa ce am petrecut o zi de neuitat alaturi de prietenii HSS! 🙂
Abia asteptam sa ne revedem si in alte excursii!